Τα φορολογικά μέτρα για τους μηχανικούς μας πάνε 20 χρόνια πίσω

Η κυβέρνηση επαναφέρει με το φορολογικό σ/ν το απαράδεκτο καθεστώς, τόσο για τους διπλωματούχους μηχανικούς, όσο και για τη λειτουργία του κράτους, το οποίο ίσχυε πριν 20 χρόνια και καταργήθηκε, όταν αποδείχθηκε περίτρανα πως είχε εκφυλιστεί σε καθεστώς αισχρής συναλλαγής, δημιουργούσε μεγάλες ανισότητες σε βάρος των νέων και μικρομεσαίων μηχανικών, έναντι συναδέλφων τους οι οποίοι φορολογούνται με βάση τα όσα ισχύουν για έσοδα από Δ΄ πηγή, ενώ ταυτόχρονα δεν διασφάλιζε, αλλά ούτε επιτύγχανε την αύξηση των εσόδων του κράτους. Η πραγματικότητα είναι ότι, παρά την τετράμηνη προπαγάνδα του Υπουργείου Οικονομικών, με αυτές τις ρυθμίσεις και για πρώτη φορά οι Μηχανικοί δε φορολογούνται με τρόπο λογιστικό, γιατί δεν υπολογίζονται οι δαπάνες.

Επίσης, τόσο με τις προβλέψεις για τα ακίνητα και ειδικά για την α΄ κατοικία και την κοινωνική κατοικία, συνιστούν σοβαρά αντικίνητρα, τα οποία θα πλήξουν περαιτέρω και σοβαρά την οικοδομική δραστηριότητα, με συνέπεια να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδα του κράτους.

Τέτοιες ρυθμίσεις είναι σε βάρος του κράτους και επιδεινώνουν την ήδη τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Το επισημάναμε εγκαίρως προς κάθε κατεύθυνση, γι’ αυτό και ο υπουργός Οικονομικών, πριν λίγες ημέρες, δεσμεύθηκε δημοσίως ότι θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΤΕΕ σε μια ουσιαστική συζήτηση-διαβούλευση, πριν την τελική διατύπωση των διατάξεων. Έως σήμερα δεν το έκανε, ελπίζουμε να το κάνει τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση καθιστούμε γνωστό ότι το ΤΕΕ θα πρωτοστατήσει σε κάθε αντίδραση, ώστε να αποτρέψει τη νομοθέτηση διατάξεων που θα αποδειχτούν το αμέσως επόμενο διάστημα ότι είναι σε βάρος του κράτους και των μηχανικών, ενώ σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες διατάξεις ψηφιστούν, το ΤΕΕ θα αποδείξει τεκμηριωμένα τις στρεβλώσεις του νέου συστήματος και οι μηχανικοί θα αγωνιστούν για την ανατροπή και την επαναφορά του καθεστώτος που ισχύει έως σήμερα, επ’ ωφελεία του κράτους.

Ολόκληρο το κείμενο του νομοσχεδίου :

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=320913&ct=3&dt=18/03/2010

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: