Διαδικασία Ανάδειξης των Οργάνων του ΤΕΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

της 21/06/2010

Το  εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, απαιτεί τη συμφωνία μεταξύ, τουλάχιστον, δύο ή τριών παρατάξεων ώστε να μπορέσει να προκύψει βιώσιμο πλειοψηφικό σχήμα στη διοίκησή του.

Στις πρόσφατες εκλογές (18-6-2010), δυστυχώς, για πρώτη φορά γίναμε μάρτυρες της πολιτικής απάτης στη συγκρότησή του. Συγκεκριμένα ενώ υπήρχε πλήρης συμφωνία των παρατάξεων, Δ.Κ.Μ. – Ριζοσπαστική Πρόταση – ΠΑΣΚ (ομάδα Γιανναδάκη), οι τελευταίοι και  ενώ η Γενική Συνέλευση ήταν σε εξέλιξη, χωρίς καν να αισθανθούν την ανάγκη να δώσουν μία εξήγηση, προχώρησαν σε συνεννόηση – συνεταιριλίκι με την Πρωτοβουλία Μηχανικών, λαμβάνοντας ως έπαθλο τη θέση του προέδρου του ΤΕΕ  Δυτ. Ελλάδος (πρόεδρος Αθανάσιος  Γιανναδάκης).

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε τέτοια παιχνίδια ακραίου πολιτικού αμοραλισμού, τα οποία αμαυρώνουν, στη συνείδηση των Μηχανικών, την έννοια του συνδικαλισμού και τη μετατρέπουν σε προσωπικά βολέματα πέρα και έξω  από κάθε λογική πολιτικής και συνδικαλιστικής ηθικής.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, να προστατεύουμε το κύρος και την ενότητα των συνδικαλιστικών μας οργάνων, στοιχείο που η ομάδα Γιανναδάκη και η Πρωτοβουλία Μηχανικών το πέταξαν στο καλάθι του προσωπικού βολέματος και του διασυρμού  κάθε υγιούς  συνδικαλιστικής και πολιτικής πρακτικής.

Σε κάθε περίπτωση το ρητό «αρχή άνδρα δείκνυσι» βρήκε σήμερα την εφαρμογή του αναδεικνύοντας την ποιότητα των ανθρώπων που καλούνται να διοικήσουν το ΤΕΕ  Δυτ. Ελλάδος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: