Χρηματοδότηση απαλλοτριώσεων Κ/Χ από το «Πράσινο Ταμείο»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

της  2/12/2010

Η πόλη μας ασφυκτιά. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πάτρας διαρκώς υποβαθμίζεται. Το πράσινο και οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι χάνονται σταθερά και δυστυχώς όχι αργά! Χιονοστιβάδα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι δικαστικοί αποχαρακτηρισμοί κοινόχρηστων χώρων. Ποιoς άλλος πέρα από τους συμπολίτες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, πληρώνει το κόστος υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλης μας;

Το ΥΠΕΚΑ, παράλληλα με τη διαδικασία είσπραξης των προστίμων τακτοποίησης των ημιυπάιθριων χώρων, προκειμένου να άρει τις επιφυλάξεις του κόσμου σχετικά με τη μελλοντική χρήση των προστίμων που θα εισπραχθούν, προχώρησε στην επιλογή των πρώτων χώρων που θα απαλλοτριωθούν από το «Πράσινο Ταμείο». Ανακοινώσε παρεμβάσεις ανάπλασεων σε υποβαθμισμένες περιοχές της Κυψέλης και της Θεσσαλονίκης, αλλά και την απόκτηση ενός οικοπέδου στο Καματερό και δύο οικοπέδων στους Αγίους Αναργύρους.

Και αναρωτιόμαστε: Για την Πάτρα τίποτα; Η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει ανάλογο αίτημα – πρόταση; Ήδη, πριν από την ψήφιση του νόμου για τις τακτοποιήσεις των Η/Υ χώρων και τη διάταξης για τη δημιουργία του «Πράσινου Ταμείου», φορείς και πολίτες της Πάτρας, που βιώνουμε το πρόβλημα της απώλειας – αποχαρακτηρισμού κοινόχρηστων χώρων, λόγω αδυναμίας του Δήμου ν’ αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, ζητούσαμε, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και καθ’ μέρος μας αφορά, οι πόροι του ειδικού αυτού ταμείου να κατευθύνονται, δεσμευτικά, για το σκοπό αυτό και μόνο. Απαιτούμε και περιμένουμε προτάσεις από το Δήμο Πατρέων και ανακοινώσεις – αποφάσεις από το ΥΠΕΚΑ στην κατεύθυνση αυτή.

Στέφανος Κοσμάς

Μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ – ΤΔΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: